click

4 Mart 2016 Cuma

PRATİK AĞLAYAN KEK

Pratik Ağlayan Kek Tarifi Malzemeler Keki için: 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı süt 1,5 su bardağı un Kabartma tozu 1 çay bardağı kakao 1 yemek kaşığı sıvı yağ Keki ıslatmak için: 2 su bardağı süt Üzeri için 1 paket krem şanti 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı) 1 paket çikolata sosu İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülürek 170C fırında pişirilir. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür, Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun. SİZDE YORUMLARINIZLA DİĞER MİSAFİRLERİMİZE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.DİLERSENİZ TARİFLERİNİZİ GÖNDERİN YAYINLAYALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder