resimli anlatımlı günlük yemek tarifleri.basit yemek tarifleri değişik yemek tarifleri yeni yemek tarifler pratik yemek tarifleri kolay yemek tarifleri kolay poaça tarifleri pratik börek tarifleri yeni yemekler günün menüsü
click
4 Mart 2016 Cuma
PRATİK AĞLAYAN KEK
Pratik Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
1 paket çikolata sosu
İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülürek 170C fırında pişirilir.
İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür, Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
SİZDE YORUMLARINIZLA DİĞER MİSAFİRLERİMİZE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ.DİLERSENİZ TARİFLERİNİZİ GÖNDERİN YAYINLAYALIM.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder